De-a lungul timpului Institutul National de Cercetare pentru Sport a fost implicat cu titulatura de partener/colaborator in numeroase tipuri de proiecte ce au avut atat implicatii nationale cat si internationale. Astfel, pentru a continua traditia, si anul 2013 a fost unul destul de activ – instiutul fiind partener in proiecte de nivel european si organizand o serie de evenimente tematice cu scopul de a promova conceptele cheie ale programelor intreprinse.

            Unul dintre programele de acest gen in care institutul detine in prezent titlul de partener este  proiectul european PRO – US – ALL (Promoting Urban Sports For All), desfasurat in perioada Martie 2013 – Iunie 2014, ce are ca obiectiv principal promovarea sportului in zonele urbane si incurajarea tuturor categoriilor de cetateni in a se implica in activitati sportive si fizice. 

Pentru atingerea acestor tinte, proiectul vizeaza implementarea de actiuni specifice precum: crearea unei abordari inovative pentru promovarea sportului in spatiile urbane, infiintarea de retele locale din care fac parte institutiile de profil sportiv interesate, dezvoltarea si testarea planurilor de actiune ale municipalitatii, cresterea constientizarii la nivel municipal in ceea ce priveste sportul si activitatile fizice si organizarea de evenimente la nivel trans-national (zile ale sportului) in care se realizeaza schimburi de experienta si transferuri de bune practici.

            Astfel, primul eveniment desfasurat in cadrul acestui proiect a avut loc in perioada 7 – 8 Iunie 2013 la Clubul Sportiv Olimpia  (partener si organizator prin punerea la dispozitie a locatiilor de antrenament si a personalului necesar pentru realizarea demonstratiilor sportive), intitulandu-se “Vara asta fac sportul care mi-e pe plac”. Principalul scop al evenimentului a fost prezentarea posibilitatilor de practicare a sporturilor in orasul Bucuresti, pe durata vacantei scolare de vara prin organizarea a doua zile de jocuri si activitati sportive desfasurate intr-un cadru organizat.

7 Iunie

            Evenimentele din data de 7 iunie au fost organizate la Baza Sportiva Iancului din Sos. Iancului Nr. 128A, in ale carei sali de antrenament s-au realizat demonstratii sportive la care au participat copii cu varste cuprinse intre 4 si 6 ani.  Cei mici s-au bucurat de cele prezentate, au experimentat o serie de sporturi precum: baschet, gimnastica ritmica, haltere, karate traditional si modern, tenis si natatie si s-au bucurat de programul de divertisment al Fundatiei Parada (fundatie al carui scop este integrarea sociala a copiilor defavorizati).

8 Iunie

            A doua zi a evenimentului a fost una de o amploare vizibil crescuta, activitatile fiind desfasurate la Baza Sportiva Vitan la Stadionul Olimpia. Aici, pe intreaga suprafata a stadionului au fost plasate diverse sectiuni in care copii cu varste curpinse intre 4 si 13 ani au putut participa la demonstratii si au putut practica sporturi precum: atletism, bob – sanie, calorie, box, pentathlon, tir, scrima si fotbal. Divertismentul si prezentarea evenimentului au fost asigurate tot de Fundatia Parada precum si de practicantii de calarie care pus la dispozitie copiilor caii de competitie si le-au aratat acestora cum se desfasoara competitiile ecvestre.

Cele doua zile de activitati s-au finalizat cu acordarea de diplome de participare pentru copii ce au luat parte la demonstratiile sportive si au indraznit sa experimenteze diferite tipuri de antrenamente, acestia fiind bucurosi si avand noi perspective in ceea ce priveste sporturile ce urmau a fi practicate in vacanta scolara de vara.

 

Autor: Hoinic Ilinca

Ultimele articole

Academia de vara Atlantykron 2013

Desfasurata in perioada 2 – 11 August 2013 si organizata de catre Centrul pentru Studii Complexe ...

Izvorani – Dovada existentei cercetarii romanesti in ...

            Plecata dimineata devreme de ...

PRO – US – ALL si evenimentul “Vara asta fac sportul ...

De-a lungul timpului Institutul National de Cercetare pentru Sport a fost implicat cu titulatura ...

The Jerusalem International Conference on ...

  Conferinta Internationala de la Ierusalim asupra neuroplasticitatii si modificicarilor cognitive ...

Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator


 

 

 

COMPARTIMENTE

     BIOCHIMIE       

     BIOMOTRIE      

     FIZIOLOGIE      

 

      

      METODOLOGIE

      PSIHOLOGIE

      TEHNIC

 

Institutul National de Cercetare pentru Sport,

Tel: +40 311024912

Fax: +40 311024913

B-ul Basarabia, Nr. 41A,

Bucuresti, Romania 

Scroll to top