Conferinta Internationala de la Ierusalim asupra neuroplasticitatii si modificicarilor cognitive

De-a lungul timpului membrii echipei Institutului National de Cercetare pentru Sport au avut ca obiectiv permanent (pe langa indeplinirea misiunii institutiei) perfectionarea profesionala prin participarea la workshopuri, conferinte, congrese, intalniri nationale si internationale dar si prin documentarea clasica desfasurata in spatele birourilor. Astfel, in acest scop, in perioada 03 – 06 Iunie 2013, colegele noastre Cristina Botezatu si Cristina Ciurea alaturi de Dl. Director Pierre de Hillerin au participat la Conferinta Internationala de la Ierusalim asupra neuroplasticitatii si modificarilor cognitive.

Organizata de Institutul Feurerstein, conferinta a avut o tematica generala ce s-a concentrat in mod special asupra schimbarilor produse in cadrul cailor neuronale si a sinapselor precum si asupra modificarilor produse la nivel cognitiv. Acestea din urma au starnit in mod special interesul colegilor nostrii datorita importantei lor in domeniul sportului si in domeniul recuperarii post-traumatice prin prisma faptului ca desi ele nu pot fi identificate foarte clar ele influenteaza in mod semnificativ atletii si recuperarea acestora in urma producerii de accidentari.

Programul stabilit de catre organizatori a fost unul interactiv, sesiunile de comunicare stiintifica desfasurandu-se incepand cu orele 08:00 si pana la 16:00, fiind urmate apoi – de la ora 18:00 – de plimbari in orasul Ierusalim, oras istoric, sfant si divin ce este cunoscut la nivel mondial in lumea stiintei datorita dialogurilor si schimburilor de idei produse aici de-a lungul timpului.

Pe langa tematica ce a starnit interesul colegilor nostrii datorita corespondentei cu studiile desfasurate in prezent in cadrul institutului (ex: studiul Dl. Umberto Margiota ce se axeaza pe studierea structurilor anticipative), au existat si prezentari ce au impresionat in mod evident. Un exemplu concludent sunt prezentarile realizate de cercetatorii Institutului Feruerstein precum si studiul Prof. Ing. Luis R. Campos intitutal “Hear or Fell” a paradigm shift” axat pe descrierea si prezentarea unui sistem alcatuit dintr-un senzor vibrotactil ce ajuta la integrarea persoanelor cu defecte/deficit de vaz si auz.

Concluzionand, cu ocazia participarii la aceasta conferinta s-a constatat inca o data importanta cercetarilor interdisciplinare si a integrarii in studiile actuale si a unei perspective ce poate proveni din domenii ce in mod initial par a fi diferite de cel al institutului dar care in final se dovedesc a fi extreme de complexe si utile in dezvoltarea de noi idei.

 

Autor: Hoinic Ilinca

Ultimele articole

Academia de vara Atlantykron 2013

Desfasurata in perioada 2 – 11 August 2013 si organizata de catre Centrul pentru Studii Complexe ...

Izvorani – Dovada existentei cercetarii romanesti in ...

            Plecata dimineata devreme de ...

PRO – US – ALL si evenimentul “Vara asta fac sportul ...

De-a lungul timpului Institutul National de Cercetare pentru Sport a fost implicat cu titulatura ...

The Jerusalem International Conference on ...

  Conferinta Internationala de la Ierusalim asupra neuroplasticitatii si modificicarilor cognitive ...

Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator


 

 

 

COMPARTIMENTE

     BIOCHIMIE       

     BIOMOTRIE      

     FIZIOLOGIE      

 

      

      METODOLOGIE

      PSIHOLOGIE

      TEHNIC

 

Institutul National de Cercetare pentru Sport,

Tel: +40 311024912

Fax: +40 311024913

B-ul Basarabia, Nr. 41A,

Bucuresti, Romania 

Scroll to top