Plecata dimineata devreme de la sediul din Bld. Basarabia si incarcata cu o multitudine de aparate dedicate imbunatatirii performantelor sportive, intreaga echipa de angajati a Institutului National de Cercetare pentru Sport s-a indreptat in data de 22 Mai 2013 catre complexul olimpic “Sydney 2000” din Izvorani pentru o zi ce avea sa fie notata ca unul dintre cele mai importante evenimente ale anului.

 

Scopul acestei deplasari a fost acela de a capta atentia unui public tinta, ce este interesat de imbunatatirea performantelor din sportul romanesc, prin realizarea unor demonstratii in timp real cu privire la metodele de testare a sportivilor ce sunt utilizate in mod uzual in institut si prin promovarea activitatii cercetatorilor.

 Pentru realizarea acestui scop s-a pus accentul pe prezentarea activitatilor zilnice desfasurate alaturi de sportivii ce beneficiaza de asistenta in cadrul insitutului si prin intermediul carora sunt aduse imbunatatiri vizibile asupra sanatatii si performantelor acestora.

 

 

Astfel, dupa desfasurarea unor pregatiri temeince ce au avut ca scop mobilizarea intregii echipe si dupa ce intreaga aparatura a fost instalata si pregatita, in sala de conferinte a Hotelului Olimpic in jurul orei 10:00 a.m. s-a dat startul unei conferinte interactive in care fiecare cercetator al institutului si-a prezentat atributiile zilnice, rezutatele obtinute de-a lungul anilor si feedback-ul primit de la sportivii ce au beneficiat de asistenta.

In cele din urma, dupa discutii indelungate intre cei prezenti (reprezentantii federatiilor romane de scrima, box, gimnastica, atletism si natatie precum si alte personalitati provenite din lumea sportului sau a educatiei), atentia a fost indreptata catre sala de festivitati a Hotelului unde aparatura institutului astepta sa fie testata de catre cei prezenti.

In orele ce au urmat, atat persoanele ce avusesera contact cu institutul cat si cei ce auzisera pentru prima oara despre activitatile desfasurate aici s-au bucurat de o serie de demonstratii oferite de catre cercetatori. Acestia din urma au organizat un program interactiv in care au fost prezentate: proba Miron Georgescu Modificata – MGM-15, simulatorul de conditii pentru sporturi nautice, platforma de echilibru, sistemul de inregistrate a parametrilor cinematici Moven Motion Grid, dispozitivele utilizate in cadrul laboratorului de fiziologie – Tensiomiograf si Electriomiograf de suprafata cu transmite wireless, precum si conflictometrul utilizat de catre psihologii institutului.

La finele acestei zile, multumiti de faptul ca au reusit sa isi atinga scopul, membrii echipei de cercetatori s-au intors in sediul din Bld. Basarabia, au instalat aparatura in laboratoare si au pus capat unei zile pline de activitati interactive ce a condus la promovarea activitatiilor zilnice desfasurate in instutut.

Autor: Hoinic Ilinca

Ultimele articole

Academia de vara Atlantykron 2013

Desfasurata in perioada 2 – 11 August 2013 si organizata de catre Centrul pentru Studii Complexe ...

Izvorani – Dovada existentei cercetarii romanesti in ...

            Plecata dimineata devreme de ...

PRO – US – ALL si evenimentul “Vara asta fac sportul ...

De-a lungul timpului Institutul National de Cercetare pentru Sport a fost implicat cu titulatura ...

The Jerusalem International Conference on ...

  Conferinta Internationala de la Ierusalim asupra neuroplasticitatii si modificicarilor cognitive ...

Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator


 

 

 

COMPARTIMENTE

     BIOCHIMIE       

     BIOMOTRIE      

     FIZIOLOGIE      

 

      

      METODOLOGIE

      PSIHOLOGIE

      TEHNIC

 

Institutul National de Cercetare pentru Sport,

Tel: +40 311024912

Fax: +40 311024913

B-ul Basarabia, Nr. 41A,

Bucuresti, Romania 

Scroll to top