Desfasurata in perioada 2 – 11 August 2013 si organizata de catre Centrul pentru Studii Complexe si Fundatia World Genesis, cea de-a 24-a editie a Academiei de Vara pentru Tineret, Stiinta, Viitorologie si Science Fiction ATLANTYKRON s-a desfasurat in Judetul Constanta la Capidava avand ca motto genericul “Ferestre catre viitor”.

            Scopul acestui eveniment a fost acela de a educa tinerii prin realziarea de intalniri organizate intr-un cadru restrans la care au participat experti de talie mondiala ce utilizeaza in mod uzual tehnologii de ultima generatie si ce sunt dispusi a preda cursuri gratuite pentru tinerii interesati. Activitatile desfasurate de acestia au presupus realizarea de demonstratii stiintifice, cursuri de arta si cursuri de comunicare in cadrul a 4 sectiuni: “Stiinta si Tehnologie”; “Cultura, Fututorolgie, Science Fiction”; “Arta” si “Sport si Jocuri ale mintii”.

            Asa cum este de asteptat, insitutul nostru a luat parte la acest eveniment prin inscrierea in sectiunea “Sport si jocuri ale mintii” in cadrul careia a desfasurat demonstratii cu ajutorul aparaturii utilizate in mod uzual in sediul din Bld. Basarabia si a organizat discutii pe diferite teme in legatura cu domeniului stiintei sportului.

            In cele 10 zile petrecute pe insula echipa institutului a avut un program destul de stabil: intre orele 10 si 12 – program cu publicul in care s-au realizat discutii si demonstratii; intre 12 si 14 – masa de pranz; intre 14 si 16 program cu publicul iar incepand cu ora 16 discutii urmate de prezentari pe scena principala sau participari la workshopuri.

Totusi, in cadrul acestor activitati ce au devenit deja o rutina pentru echipa institutului au existat doua puncte cheie ce au scos in evidenta capacitatea de comunicare a echipei si dinamicitatea acesteia: o intlanire organizata pe apa intre reprezentantii institutului si alte personalitati ale lumii stiintei –  in care s-au purtat dezbateri si s-au realizat propuneri de proiecte ce ar avea posibilitatea de a fi demarate in viitor; si o prezentare condusa de catre Cristina Botezatu in care a fost abordata problematica structurilor anticipative regasite in sportul de inalta performanta ca o completare la prezentarea Dl. Andi Caragea in care s-a discutat despre artefactele existente in evolutia umana.

Institutul, prin intermediul echipei de cercetatori, a participat la acest eveniment in calitate de formator avand ca scop oferirea de indrumare tinerilor de liceu care urmeaza sa decida domeniul pe care sa il vor practica pentru restul vietii si incercand sa ii ghideze pe acestia in a se implica cat mai mult in activitatile stiinfitice.

 

Autor: Hoinic Ilinca

Ultimele articole

Academia de vara Atlantykron 2013

Desfasurata in perioada 2 – 11 August 2013 si organizata de catre Centrul pentru Studii Complexe ...

Izvorani – Dovada existentei cercetarii romanesti in ...

            Plecata dimineata devreme de ...

PRO – US – ALL si evenimentul “Vara asta fac sportul ...

De-a lungul timpului Institutul National de Cercetare pentru Sport a fost implicat cu titulatura ...

The Jerusalem International Conference on ...

  Conferinta Internationala de la Ierusalim asupra neuroplasticitatii si modificicarilor cognitive ...

Stats counter, realtime web analytics, heatmap creator


 

 

 

COMPARTIMENTE

     BIOCHIMIE       

     BIOMOTRIE      

     FIZIOLOGIE      

 

      

      METODOLOGIE

      PSIHOLOGIE

      TEHNIC

 

Institutul National de Cercetare pentru Sport,

Tel: +40 311024912

Fax: +40 311024913

B-ul Basarabia, Nr. 41A,

Bucuresti, Romania 

Scroll to top